TRENDS & FRIENDS is een familiebedrijf. Awee ter Horst, geboren 1960 in Den Haag, groeit op in Brussel, studeert in Leiden, en verbrengt vervolgens 4 jaar in Rome, enkele maanden in Milaan, een half jaar in Parijs, 17 jaar in Moskou en een jaar in Nizhnij Novgorod. Rusland levert de doorbraak van zijn werk als professioneel fotograaf: Ter Horst is daar, naast zijn studiowerk, betrokken bij fotoprojecten, werkt voor een aantal reclamebureau’s, houdt zich bezig met fashion-fotografie en organiseert twee tentoonstellingen in Moskou van zijn "eigen", meer inhoudelijke, minder commerciële œuvre. “Terug in Nederland ga ik door met mijn passie, samen met mijn in Rusland verworven muze. Ruimte te over voor professionele fotografie van goede kwaliteit. Sinds de ..komst .van ..digitaal .is ..fotograferen .een. veel. breder. begrip. dan vroeger. .Tegenwoordig .kom. je zonder. kennis .van grafische pro-

gramma’s helemaal nergens meer. Mijn indruk is dat we die know-how in Nederland goed kunnen toepassen.”

 

Viktoria Afanasieva, geboren in 1972 in Novaï, USSR, opgegroeid in Gorki (nu Nizhnij Novgorod), komt na haar studie en een aantal jaren verblijf in Samara terug in Nizhnij Novgorod en wordt presentatrice van een populair regionaal televisieprogramma. Zij is vervolgens werkzaam in de filmindustrie en in de wereld van de reklame. "We zijn elkaar bij stom toeval tegen het lijf gelopen. Awee kwam voor een shoot naar onze stad en ik heb hem daar met het een en ander geassisteerd. Sindsdien heeft het leven een andere betekenis gekregen. Het is fantastisch om met hem te kunnen samenwerken. We vullen elkaar perfect aan. De sprong naar Nederland is voor mij een nieuw avontuur en een uitdaging. En ook jullie “g” en “ij” uitspreken...moet ooit lukken!”

 


Martha ter Horst is het jongste lid van het team. Woonachtig in Rome. Ze is bezig haar studie op het vermaarde Europese Instituut for Design IED (Istituto Europeo di design) te voltooien. "Mijn voorkeur gaat duidelijk uit naar complex grafisch design. Ik gebruik alle bestaande software voor mijn eigen kunst, en voor nieuwe, interessante benaderingen voor grafisch design voor onze klanten. Ik ben aan TRENDS & FRIENDS verbonden op free-lance basis en lever de "Italian style" als inbreng in het bedrijf. Ik ben verantwoordelijk voor het onderhouden van ons netwerk van locaal talent in Rome en Milan, en houd mode, trends and bewegingen in de Italiaanse wereld van de fotografie, reclame en design scherp in de gaten. Zodra er iets nieuws opduikt, weten klanten van TRENDS & FRIENDS het het eerst!"

En deze kleine zijn we nog aan het opvoeden....